totalfitcentre.nl

Genieten van het resultaat van je harde werken

Badkamerspiegel

Als je enorm aan het trainen bent geweest om het lijf van je dromen te “maken”,  dan wil je daar natuurlijk wel van kunnen genieten. Het is namelijk een flinke prestatie, die je bloed, zweet en tranen gekost zal hebben. En waar kun je je “nieuwe” lijf dan beter zien dan in de badkamerspiegel? Zorg er alleen wel voor dat je niet weerspiegeld wordt als je op het toilet zit, dat is dan weer een beetje veel van het goede. Verder kun je je spiegelbeeld overal in je huis terugzien. In alle glimmende oppervlakken kom je jezelf weer tegen. Dat kan natuurlijk heel motiverend werken, je ziet in iedere deur en zelfs in het broodrooster dat je echt goed bezig bent (geweest).
Badkamerspiegel

Het is meer dan een dieet, het is een nieuwe manier van leven

Of je nu flink wilde afvallen of juist wilde aankomen, zonder een verandering in je leefstijl was dat vast niet gelukt. Anders en op andere momenten eten en drinken, meer bewegen en meer rust, ga er maar aan staan! En ondertussen probeer je (samen met je partner) ook nog je gezin draaiende te houden. Het valt allemaal niet mee, maar als je eenmaal aan je nieuwe leven en je nieuwe lijf gewend bent, dan wil je niet meer terug.

Kleine stapjes om mee te beginnen

Hoeveel van ons slaan standaard het ontbijt over. Veel toch? Terwijl je door een goed ontbijt te nuttigen direct energie krijgt om de dag te beginnen. Het is ook nog eens goed voor je lijf. Na een nacht slapen moeten je maag en je darmen weer even wakker worden geschud. En het hoeft ook echt niet moeilijk of zwaar te zijn, dat ontbijt. Yoghurt met ontbijtgranen en vers fruit is al een hele goede zet. Drink daar eerst eens een groot glas water bij voor je aan de koffie gaat. Je lijf zal blij zijn met je.

Zwaar sporten is echt niet nodig

Bewegen is echter wél belangrijk. Of je nu een aantal keren per dag een rondje gaat wandelen met de hond of twee keer in de week naar het zwembad gaat, iedere beweging die je kunt krijgen is goed voor je. Stap eens op de fiets als je boodschappen gaat doen. En haal de kinderen eens al wandelend uit school. Het kost misschien wat meer tijd, maar geloof me, het is veel fijner dan weer in de auto te stappen.

Mobiele versie afsluiten