totalfitcentre.nl

Belang van goede voeding in combinatie met work-out

koolhydraatarm dieet

Wanneer we fit willen zijn, dan kiezen we vaak voor een van de volgende opties: een dieet of een sportregime. Daar gaan we dus eigenlijk al de mist in. De beste oplossing is om goede voeding te combineren met een work-out. Zeker wanneer jij een baan hebt waarbij je veel zit, dan is beweging erg belangrijk. Maar onderschat goede voeding niet! Door goed na te denken wat je eet, kun je ook gelijk fitter worden. Niet alles wat in de supermarkt ligt is goed voor je – dat weten we allemaal wel. Maar weet je ook waarom een zak chips nou zo ongezond is? Wat verstaan we eigenlijk echt onder goede voeding? Is bijvoorbeeld de schijf van vijf nog relevant? Vandaag geef ik antwoord op al dit soort vragen!

Essentiële versus niet-essentiële voedingsstoffen

Net zoals voor alle dieren geldt zijn er bepaalde voedingsstoffen te vinden in ons eten waar we echt niet zonder kunnen en stoffen die we eigenlijk niet nodig hebben. Goede voeding is hierdoor eigenlijk voeding waardoor je zo veel mogelijk van die essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Wist je bijvoorbeeld dat er voor mensen essentiële eiwitten en essentiële vetzuren, maar dat er geen essentiële koolhydraten bestaan? Daarmee wil ik niet zeggen dat je alle koolhydraten uit je eten moet halen en dat je dan gezond eet. Er zijn weldegelijk gezonde koolhydraten, maar wij mensen hebben simpel gezegd niet zo veel van dit stofje nodig. Daarom kom je kilo’s aan als je enkel zakken chips, borden patat en stapels pizza eet.

Uitgebalanceerd voedingspatroon

Goede voeding bestaat dus uit voldoende variatie en niet al te veel koolhydraten. Het is met andere woorden erg belangrijk dat je jezelf een uitgebalanceerd voedingspatroon aanleert. Dat hoeft gelukkig niet heel moeilijk te zijn. Wel wil ik je aanraden om eens kritisch naar je eigen gewoontes te kijken en je in te lezen over voeding. Wanneer we namelijk slechte gewoontes hebben, dan is het heel verleidelijk om na een paar weken terug te vallen. Zeker als je jouw eetpatroon wilt aanpassen met het doel om af te vallen, dan is het aan te raden om dit te doen. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen.

Een helpende hand voor goede voeding

Stel, je overweegt een koolhydraatarm dieet. Waar begin je dan en hoe zorg je ervoor dat je het ook volhoudt? Je wilt immers niet gaan jojo’en. Ik raad je aan om eens Slank Met Linda te bezoeken als je meer te weten wilt komen over een koolhydraatarm dieet. Klik op de link voor meer informatie. Zij legt je haarfijn uit hoe een koolhydraatarm dieet wel kan werken en waarom het kan werken. Wil je toch graag een hardere stok achter de deur? Dan kun je ervoor kiezen om een afspraak in te plannen bij een voedingsdeskundige, zoals Slank Met Linda. Zo’n persoon kan je helpen om erachter te komen waar jij de mist in gaat, wat je al goed doet en wat je eenvoudig zou kunnen aanpassen in je huidige eetpatroon.

Goede voeding combineren met een work-out

Vaak is goed en gezond eten de grootste obstakel waar we dagelijks mee te maken krijgen. Daarom raad ik je aan alles beetje bij beetje te doen. Is het te veel voor je om gelijk een koolhydraatarm dieet te combineren met een work-out? Zoek dan een gulden middenweg. Je hoeft niet alles tegelijk te doen. Het is belangrijker dat jij lekker in je vel zit. Dan komt die behoefte vanzelf. Luister vooral goed naar jouw lichaam!

Mobiele versie afsluiten