totalfitcentre.nl

De beste bokszakken

Als je van boksen houd of aan de sport kickboksen of boksen doet, dan is het handig als je thuis zelf ook een bokszak hebt staan. Soms heb je geen zin om naar de sportschool te gaan en dan is het handig als je een thuis hebt staan zodat je toch kan sporten. Er zijn veel verschillende bokszakken beschikbaar en deze hebben ook allemaal een eigen gewicht. De bokszak die bij jou past hangt ervan af hoeveel kracht je hebt. Als je wat harder kan slaan dan moet je natuurlijk een bokszak aanschaffen die niet snel omvalt en dus meer gewicht heeft. Dit maakt het kiezen uit de beste bokszak moeilijk, maar gelukkig wordt het hier goed uitgelegd zodat je de beste bokszak kan kopen.

Hangende bokszak

Als je van bokszak houd en op zoek bent naar een bokszak dan is een hangende bokszak misschien wel wat voor jou. Een hangende bokszak heeft meer ruimte nodig en moet je goed ophangen. Als je deze niet goed ophangt, kan je daarmee de balken of plafond beschadigen als de hangende bokszak los komt. Een hangende bokszak is voor de wat professionele bokser of voor iemand die echt meer over boksen wilt leren. Een hangende bokszak kan natuurlijk niet omvallen omdat deze hangt en je kan er ook ontwijk oefeningen mee doen. Daarom is een hangende bokszak een veelgemaakte keuze. Je ziet deze bokszakken ook vaker bij sportscholen omdat dit professioneel is.

Mini bokszak

Veel professionele boksers en kickboksers maken gebruik van een bokszak die vaak niet veel groter is dan je vuist. Vaak hangt er niet echt een zak maar een bal. Deze bokszakken zijn bedoeld om de snelheid van je slagen te trainen en er ook verschillende oefeningen mee te doen. De bal die eraan hangt vliegt namelijk alle kanten op. Op die manier train je vooral snelheid en aparte manoeuvres. Snelheid en bepaalde manoeuvres kunnen er namelijk voor zorgen dat je een wedstrijd wint.

Staande bokszak

Een staande bokszak is de perfecte oplossing als je nieuw bent met kickboksen of boksen. Een staande bokszak heeft zijn eigen statief en kan je makkelijk opbergen. Je hebt dus minder ruimte nodig dan een hangende bokszak. Een nadeel van een staande bokszak is dat je deze op gewicht moet aanschaffen. Als je een te lichte bokszak koopt, dan is de kans dat deze snel omvalt en dat is vervelend. Laat je altijd adviseren door een sportschool of een sportwinkel zodat je de beste bokszak aanschaft.

 

Mobiele versie afsluiten