totalfitcentre.nl

Een gezonde huid

De huid is een van de eerste dingen die opvallen als je naar een mens kijkt. Het is een van de weinige dingen van je uiterlijk waar je weinig aan kunt doen. Maar is dat wel zo? Je huid is eigenlijk een beetje een visitekaartje van je dieet en gezondheid. En daar kun je vaak wél wat aan doen. Zelfs tegen vervelende kwalen zoals eczeem kun je maatregelen nemen. Natuurlijk middel tegen eczeem zoals arganolie op je huid smeren, bijvoorbeeld. Arganolie kopen kan online, zoals alles tegenwoordig natuurlijk ook online te verkrijgen is. Je kan echt wel wat invloed op je huid uitoefenen als je maar weet hoe. 

Slechte invloeden op je huid

Een aantal dingen kunnen ervoor zorgen dat je een slechte huid krijgt. Bijvoorbeeld je eetpatroon. De huid heeft veel voedingsstoffen nodig. Als je die niet genoeg binnenkrijgt, zal dat zichtbaar worden. Vitaminen, mineralen, eiwitten en zink zijn belangrijk voor een soepele, stevige huid en sterke huidcellen. Groente en fruit zijn hier de grote spelers. Een slechte nachtrust is ook af te raden. ’s Nachts worden er allerlei herstelwerkzaamheden in gang gezet in je lichaam. Slaap je weinig of onregelmatig, dan raakt je lichaam in de war. Dan krijg je sneller last van een onregelmatige of doffe huid. Ook stress wordt zichtbaar in de huid. Als je gestresst bent maak je namelijk een stresshormoon aan. Houdt dit langere tijd aan, dan heeft dit een negatieve invloed op je immuunsysteem. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat je sneller last krijgt van puistjes. 

Stappen naar een gezondere huid

Ten eerste: eet gezond en beweeg genoeg. Een gezonde voeding zorgt voor voldoende voedingsstoffen die naar je huid kunnen gaan. Ten tweede: drink genoeg water! Water is een wondermiddel. Een droge huid is voor een groot deel te voorkomen door te zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt (wat sowieso al veel gezondheidsvoordelen heeft!). Verder is het belangrijk om je in de zomer altijd goed in te smeren met zonnebrand. Verbranden is ongeveer het slechtste wat je kan doen voor je huid. Ook veel roken of drinken is schadelijk voor je huid (en andere organen). Ook veel make-up is een boosdoener. Als je toch elke dag make-up wil dragen, kies dan voor natuurlijke producten. Ook bij de removers dus. En verzorg je huid goed als je het er weer af haalt. En over het algemeen geldt natuurlijk: een gezonde levensstijl draagt bij aan je hele lichaam, en dat zal weerspiegeld worden in je huid! 

Mobiele versie afsluiten