totalfitcentre.nl

Een nodige vaccinatie voor jouw reis

Na lang wachten is het eindelijk weer mogelijk om een reisje naar het buitenland te maken. Uiteraard was het door het corona virus dat een wereldwijde pandemie heeft veroorzaakt voor een tijd even niet mogelijk om te reizen naar een ander land, maar nu kan dat gelukkig weer gewoon gedaan worden. Toch is het tijdens het reizen nog steeds belangrijk dat we allemaal goed op onze gezondheid letten. In het algemeen is dat uiteraard altijd het geval, maar nu het corona virus nog aanwezig is, is dat misschien wel extra noodzakelijk. Zeker wanneer er een reis naar een ver land wordt gemaakt is het aan te raden om goed op de gezondheid te letten. In sommige gebieden heersen bijvoorbeeld nog bacteriën of virussen die wij in West-Europa niet meer kennen. Daarom zal het soms ook noodzakelijk kunnen zijn om een prik te krijgen voor bepaalde soorten ziektes die je in deze gebieden zou kunnen oplopen. 

 

BMR

Eén van de gebieden waar dit wat vaker kan voorkomen is bijvoorbeeld Afrika, maar ook Zuidwest-Azië. Hier zijn vaak nog bepaalde virussen aanwezig die wij niet meer kennen, doordat hier bijvoorbeeld beter gelet wordt op hygiëne. Zo is het in deze gebieden niet ongebruikelijk dat men de bof, mazelen of rodehond oploopt. Als toerist wil je dat natuurlijk voorkomen, aangezien dit niet de leukste ziektes zijn om op te lopen, zeker tijdens jouw vakantie. Bij de mazelen kan je vooral griepklachten krijgen die gevolgd worden door de welbekende bultjes die over het gehele lichaam kunnen gaan jeuken. Van de drie ziektes waartegen je ingeënt wordt met dit vaccin, is de kans dat je mazelen kan oplopen het grootst. Toch is er geen vaccin dat zich specifiek richt op deze ziekte, waardoor je in alle gevallen de bmr vaccinatie zal krijgen.  

 

Vaccin 

Bij dit vaccin zal je dus op en stuk veiligere manier kunnen gaan reizen naar een land in de risicogebieden. Doordat de mazelen zo besmettelijk zijn is het dan ook ten zeerste aan te raden om deze vaccinatie te nemen voorafgaand aan de reis. Het is verstandig om dit tijdig te doen, aangezien je wel nog een afspraak zal moeten maken voor de prik. Soms kan het bij vaccins ook nog even duren voordat ze volledig werken, dus zorg ervoor dat jij je goed inleest voordat je op reis gaat. Het is goed om te weten dat je dit vaccin niet mag krijgen wanneer je zwanger bent. Zorg er dus voor dat je beschermd op reis zal gaan naar de risicogebieden, zoals Afrika of Zuidwest-Azië. 

Mobiele versie afsluiten