totalfitcentre.nl

Wat moet je kopen als je een kat in huis neemt?

Het kopen van een kat is heel leuk, maar er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende katten. Misschien heb je al een idee wat voor kat je wilt, dan is de keuze snel gemaakt. In de praktijk blijkt echter dat kiezen tussen de verschillende kattensoorten heel lastig kan zijn. Ga voor jezelf dan ook na of je een wat actievere kat wilt of juist een rustige schootkat. Nadat je gekozen hebt welke kat je wilt ben je er echter nog niet. Je hebt nog een aantal items nodig voordat je kat op een fijne manier bij jou kan komen wonen. Lees in deze blog wat je allemaal moet kopen in de dierenspeciaalzaak voordat je een kat in huis neemt.

Kattenbak

Een kat moet net als wij zijn dagelijkse behoeften doen. Een hond moet je buiten uitlaten, maar voor een kat heb je een kattenbak nodig. Er zijn verschillende soorten kattenbakken. Je zult een keuze moeten maken tussen een open en gesloten kattenbak. Ik zou persoonlijk voor de gesloten kattenbak gaan. Dit ziet er niet alleen wat mooier uit in je huis, maar veel katten vinden een gesloten kattenbak prettiger. Ook katten voelen zich namelijk bekeken als zij hun behoeften doen.

Voedsel

Een kat heeft een ander dieet dan wij en je zult dan ook speciale voeding moeten kopen voor je kat. Deze voeding is over het algemeen onder te verdelen in drie categorie├źn: brokjes, vlees/vis en snacks. Het basis dieet van een kat bestaat voornamelijk uit brokken, veel eigenaren kopen ook een voeding met vis of vlees omdat katten dat lekker vinden. Ook zitten er verschillen in de voedingsstoffen tussen reguliere kattenbrokken en vlees/vis.

Speeltjes

Als je een actieve kat hebt zal je ook met deze kat moeten gaan spelen, als je dit niet doet zal de kat zijn energie wellicht niet kwijt kunnen. De beste speeltjes zijn speeltjes waarin het jagen wordt gesimuleerd. Denk hierbij aan een hengel (waar bijvoorbeeld een neppe muis aan zit) of aan een balletje.

Krabpaal

Een kat heeft hele scherpe nagels. Wat mensen soms vergeten is dat wilde dieren deze nagels onderhouden door tegen verschillende dingen aan te krabben. Nu is dat in het wild geen probleem, maar is het wel heel vervelend als dat bij je nieuwe bank of gordijnen gebeurd. Koop daarom altijd een krabpaal zodat je kat altijd iets heeft om tegenaan te krabben, zonder dat je hele huis kapot gaat.

Mobiele versie afsluiten