Reizen is een feest. Er gaat niets boven het verkennen van een nieuwe plek, het leren over een nieuwe cultuur en het ontmoeten van nieuwe mensen. Er zijn echter gevaren waarvan u zich bewust moet zijn wanneer u het land verlaat. Hier is een lijst met dingen die u mee moet nemen om uw reis zo veilig mogelijk te maken. 1. Paspoort 2. Creditcards 3. Vaccinatiegegevens 4. Genoeg geld 5. Reisverzekering. Met deze tips kan jij veilig op reis en vollop genieten van al je reisavonturen! 

Paspoort

Een paspoort is het belangrijkste reisdocument dat u nodig heeft voordat u het land verlaat. Een paspoort is vereist wanneer u een nieuw land binnenkomt en wanneer u een land verlaat. Zorg dat je altijd een aantal kopieën hebt van je paspoort, hierdoor hoef je niet altijd je échte paspoort mee te nemen als je ergens heen gaat.

Creditcards

Zorg dat je altijd minimaal twee creditcards bij je hebt. Je betaalpas is handig voor geldopnames, maar niet goed voor het doen van aankopen. De beste creditcards om mee te nemen zijn die welke een soort van reisbescherming bieden. Zorg er in iedergeval voor dat je bankpas en creditcard ingesteld staat op het buitenland. Je kan per continent aan en uitzetten. 

Vaccinatiegegevens

Als je naar een land reist waar vaccinaties verplicht zijn, zorg er dan voor dat je de benodigde vaccinaties hebt voordat je vertrekt. Sommige landen vereisen een bewijs van vaccinaties, dus neem uw gegevens mee. Vergeet bijvoorbeeld je Meningokokken vaccinatie en je Hepatitis A niet te nemen en daarvan het bewijs (vaak geregistreerd in het gele boekje) mee te nemen!

Genoeg geld

Als je naar een land reist waar je dingen contant betaalt, zorg er dan voor dat je genoeg contant geld hebt om de hele reis mee te kunnen. Houd de wisselkoers in de gaten, want deze kan snel veranderen. Het makkelijkste is om met je creditcard contant geld op te nemen in het land van bestemming. Hierdoor weet je zeker dat je het geld in handen hebt en kan je overal betalen. Afhankelijk van het land waar je heen gaat is het slim om te kijken welke banken je het beste geld kan opnemen. 

Reisverzekering

Als je naar een land reist dat ver weg is, kan een reisverzekering een goed idee zijn. Een reisverzekering dekt medische kosten, verloren bagage en reisannuleringen. Het is belangrijk om een reisverzekering te hebben aangezien er altijd dingen kunnen gebeuren die je niet voorziet. Het is hierin ook belangrijk dat je kijkt naar de bagage die je meeneemt!