Wie denkt dat een elektrische fiets alleen voor luie mensen is, moet nog maar eens een keer nadenken. Want op een elektrische fiets kun je heerlijk fietsen en genieten van de omgeving. Zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen om vooruit te komen, blijf je op een elektrische fiets toch lekker in beweging. Je benen bewegen en je rug blijft in conditie. Een elektrische fiets is dus gewoon goed voor je. Want zonder deze uitvinding zou je er misschien helemaal niet op uit gaan. Of met de auto op pad gaan. Dat maakt de beleving van het naar buiten gaan toch een stuk anders.
Elektrische fiets

Meer plezier in je leven dankzij een elektrische fiets

Dat klinkt misschien wat zwaar, maar het is echt zo. Stel dat al jouw vrienden lekker fietstochtjes maken en jij moet thuis blijven omdat je conditie niet goed genoeg is om ze bij te houden. Dat kan door je leeftijd komen, maar ook door een lichamelijke aandoening. In ieder geval betekent het dat je veel plezier mis loopt. En dat kan het plezier in het leven flink vergallen. Door een goede elektrische fiets aan te schaffen, kan ook jij voortaan gewoon mee op de fietstochten. Je geniet van het samen zijn, van het buiten zijn en van de wind in je haren. Ook blijft je vitamine D beter op peil doordat je veel meer zonnestralen mee pakt dan wanneer je thuis zit. Vergeet je niet in te smeren!

Een elektrische fiets voor woon-werkverkeer

Ga je graag op de fiets naar je werk? Lekker langs de files fietsen en direct je ochtendgymnastiek al gedaan hebben? Dan ben je echt niet de enige. Maar soms valt het fietsen naar je werk niet mee. Bijvoorbeeld bij een flinke tegenwind. Je kunt dan wel een zetje in je rug gebruiken. Een elektrische fiets kan je daarbij helpen. Je stapt dan nog steeds lekker op de fiets, maar je hoeft minder hard te werken. Dat scheelt ook weer energie voor de rest van je werkdag.

De accu van een elektrische fiets is te snel leeg

De oude accu’s die bij de oude elektrische fietsen geleverd werden, waren niet van topkwaliteit. Maar de ontwikkelingen en innovaties gaan, ook op het gebied van accu’s, gewoon door. Je kunt op de nieuwste elektrische fiets al meer dan 100 kilometer fietsen op één acculading! De kans dat je 100 kilometer achter elkaar fietst is maar klein, maar het kan dus wel!