Op vakantie gaan moet natuurlijk zorgen voor een ontspannen gevoel, zelfs bij een actieve vakantie. Echter wil je niet de stress hebben dat je op bestemming aankomt en blijkt dat je iets bent vergeten. Uiteraard kan je vaak op bestemming nog wel de vergeten items kopen, echter is het zonde van het geld, want dit had niet hoeven gebeuren. In deze blog heb ik zodoende een lijstje gemaakt van belangrijke items die je nodig hebt voor een actieve vakantie.

Zwemspullen

Op de meeste vakanties wordt er wel gezwommen. Zodoende is het belangrijk om alle benodigdheden hiervoor mee te nemen. Allereerst moet je natuurlijk je zwemkleding meenemen. Daarnaast is het handig als je last krijgt van je ogen of als je echt wilt trainen om een zwembrilletje mee te nemen. Ditzelfde geldt voor een neusclip en voor oordopjes. Daarnaast is het handig om een grote badhanddoek mee te nemen zodat je je lekker kan afdrogen na een frisse duik. Als je niet veel ruimte hebt ik je koffer of tas kan je in plaats van een dikke badhanddoek een dunne hammam doek of een sneldrogende doek meenemen. Daarnaast is het handig om een paar slippers mee te nemen zodat je niet direct met je vochtige voeten in schoenen hoeft, daar krijg je immers snel blaren van.

Fitness spullen

Als je tijdens je vakantie wilt fitnessen of wilt gaan hardlopen is het belangrijk om ook daar de spullen voor mee te nemen. Allereerst heb je natuurlijk fijne sportkleding nodig, ik draag zelf graag een sport setje van Tommy Hilfiger. Voor vrouwen is het ook belangrijk om de sport bh mee te nemen. Daarnaast heb je een goed paar schoenen mee en is het handig om een bidon of een flesje water te hebben voor bij het sporten. Ook de kleine handdoek voor het zweten kan je beter niet vergeten. Als je professioneel wilt trainen kan je natuurlijk ook je hartslagmeter meenemen.

Wandel spullen

Voor het wandelen heb je natuurlijk stevige schoenen nodig. Verder is het handig om dikke wandelsokken mee te nemen zodat je blaren kan voorkomen. Daarnaast is het handig om een windjack mee te nemen zodat je niet teveel afkoelt na het zweten. Als je lange tijd in de buitenlucht gaat lopen is het bovendien belangrijk om jezelf tegen de zon te beschermen. Drink dus genoeg water, smeer jezelf in met zonnebrand en draag op de sterkte uren van de zon een petje. Je wilt immers geen zonnesteek krijgen tijdens je vakantie.