Ben jij in het bezit van het paard? De paardensport kan heerlijk zijn, of je nu terloops met je paard door het bos rijdt of dagelijks sprongen maakt. Als je je paard goed wilt verzorgen, is het belangrijk om je paard soepel en lenig te houden. Ook als je in het bezit bent van andere dieren wil je deze blog misschien lezen. In deze blog geef ik je 4 redenen waarom glucosamine paard en menig ander dier kan ondersteunen als je het in supplementvorm toedient. Glucosamine is namelijk een veelgebruikt supplement voor paard, ander dier en mens. Wat het precies doet, is het versoepelen van kraakbeen, pezen en bindweefsel ertussen. Het is een stof die al natuurljk in het lichaam aanwezig is.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je slim bent, dien je glucosamine bij je paard als supplement toe om problemen te voorkomen, in plaats van aan te pakken. Voorkomen is beter dan genezen. Ouderdomsproblemen zoals artrose kun je afremmen door glucosamine bij je paard toe te dienen. Deze problemen kun je echter niet geheel voorkomen, ouderdom hoort erbij. Toch remt glucosamine het ouderdomsproces ietwat. Echter andere gewrichtsproblemen zoals verkeerd bewegen kunnen door glucosamine niet verholpen worden.

Glucosamine komt niet voor in voeding

De tweede reden om glucosamine toe te dienen via een supplement is dat het niet natuurlijk in voeding voorkomt. Je zult dus wel een supplement moeten gebruiken, omdat een tekort of artrose al gauw tot problemen kan leiden. Dien dus glucosamine paard en menig ander dier toe als supplement.

Gewrichten versoepelen

Waarom helpt glucosamine paarden nog meer? De hoofdreden is dat het de dus gewrichten versoepelt. Als je de gewrichtsproblemen door ouderdom niet hebt kunnen voorkomen, maar ze ontstaan plotseling, moet je het ook gaan toedienen. Denk bijvoorbeeld aan een wedstrijdpaard dat ouder wordt en ineens stilstaat. Echter is er dan wel geduld geboden, want je merkt pas de werking van glucosamine bij paarden na 2 of 3 maanden. Dus weet dat glucosamine paard, ander dier en mens kan helpen, maar dat het even duurt voordat er resultaat te zien is.

Glucosamine paard? Glucosamine dier en mens

Omdat het een bouwstof is die van nature in alle levende zoogdieren voorkomt, helpt glucosamine paard, maar ook bijvoorbeeld hond of mens. Ken je bijvoorbeeld iemand met artrose, dan zou glucosamine deze persoon ook kunnen bijstaan. Ook je huisdieren kunnen hiervan profiteren. Glucosamine smeert de gewrichten en kan zo zorgen dat de pijn minder wordt.