Voor de actieve watersport is vaak een wetsuit nodig. De watertemperatuur is vaak nog aan de koude kant en als je in het water ligt is de kans op onderkoeling nu eenmaal vele malen groter. Om dan toch te kunnen watersporten is een wetsuit heel erg handig Door het flexibele materiaal heb je er nog een grote bewegingsvrijheid in. En dit flexibele materiaal wat Neopreen wordt genoemd heeft een isolerende werking. Deze isolerende werking komt het meest tot zijn recht als er tussen de huid en het Neopreen een laagje water zit. Dit laagje geeft een extra isolerende werking waardoor je lichaam op lichaamstemperatuur blijft. Dus ga je lekker actief watersporten en ga je op zoek naar een goed wetsuit lees dan snel verder.

Een wetsuit voor de zeilsport

Voor iedere vorm van watersport is er vaak een wetsuit ontwikkeld. Dit omdat iedere vorm van watersport vaak het pak anders belast en de slijtage op verschillende plekken zit. Tenminste geldt niet voor iedere vorm van watersport, maar zeker in de zeilsport is een andere belasting dan bijvoorbeeld bij wakeboarden of surfen. In de zeilsport is een andere belasting omdat je vaak zit en dan ook schuift. We hebben het hier dan over de eenmansklasse en de tweemansklasse. Zeker als je dit op hoog niveau doet dan is er zeker sprake van een fysieke inspanning en veel bewegen. Je ziet daarom een snellere slijtage op de zitgedeeltes en bij de schenen. Dat laatste is misschien niet direct te plaatsen, maar in een eenmansklasse wordt bij meer wind vaak gehangen. Je zit dan met je voeten in  een hangband en hangt met je billen overboord om de boot recht te houden. Hierdoor is er een grotere slijtage bij de schenen. Wetsuits voor de zeilsport houden hier rekening mee door in slijtvaste stukken in te maken waardoor de levensduur langer is.

In welke soorten en maten is het wetsuit er

Als je gaat watersporten is dat vaak met verschillende temperaturen en ook watertemperaturen. Als het net al wat warmer is dan is het niet handig om een zogenaamd fullsuit aan te trekken met heel dik neopreen. Dit zijn wetsuits waarmee je nog heel lang in het seizoen doorkan, maar waar je het echt te warm in krijgt als de temperatuur oploopt. Na dit wetsuit zijn er verschillende varianten die steeds geschikt zijn voor iets hogere temperaturen. Tot aan het zogenaamde short. Deze heeft korte pijpen en korte mouwen.